Футбол-онлайн Ф-О на Facebook
Від   Мій е-мейл: Місто, Країна:
 
Зареєструвати нік | Перевірити нік
Маю сказати: < >>> Допомога для дописувачів <<<
Normal Translit Rus Translit Ukr           

Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)


№162350, 2023-11-13 17:07:53  підтримати
olma

У Польщі сьогодні відбувається перше засідання новообраного Сейму. Все іде за процедурою. Вибрали Голову (Маршалка) Сейму ним став Шимон Головня (Szymon Holownia)- голова опозиційної партії ІІІ шлях. Він набрав 265 голосів за, а за кандидатку від колишньої керівної партії PiS E.Вітек тільки 195.

І хоча презедент Дуда (пісовець) за конституцієї (яка не є досконала) номінував ПіС і Моравецького як партію,що набрала найбільше голосів, на формування нового уряду РП, він, вочевидь, не набере голосів в парламенті. І трохи згодом колишня опозиційна коаліція, яка зараз має більшість сформує уряд, виберуть Дональда Туска на прем'єра.
Що для України думаю, вельми позитивно. Туск буде провадити більш проєвропейську політику, і сподіваюся, додатково підтримуватиме Україну у Брюселі, сподіваюся, також, що буде більш узгоджена і ясна позиція Польщі щодо України.
Оці проблеми з ембаргом, з перекриттям пропускних доріг на кордоні нікуди не дінуться, але є шанс на їхнє розв'язання в порядку тристоронніх переговорів Варшава - Брюсель - Київ. Натомість майже напевно україно-польським стосункам більше не будуть заважати проблеми історичної пам'яті з часів 2 світової війни, які у ПіС стояли чи не на 1 місці.
Показати вибрані повідомлення>>>
Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)

Copyright (c) Graf de Robot, 2002-2003. All Rights Reserved.

       головна карта сайту поштова скринька Сайт: Graf de Robot, Pervak, Vladimir
Администрирование: DmP, Graf de Robot
© football-online.com.ua 2001-2010