Футбол-онлайн Ф-О на Facebook
Від   Мій е-мейл: Місто, Країна:
 
Зареєструвати нік | Перевірити нік
Маю сказати: < >>> Допомога для дописувачів <<<
Normal Translit Rus Translit Ukr           

Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)


№159734, 2020-03-25 18:08:15  підтримати
kot23, * kot23(at)mail.com 
Україна, USA

Ясно, що вірус Covid 19 i сконструйований вірус, про який йдеться у статті 2015 року - це різні віруси. Відрізняються досить помітно. Однак, дещо їх об'єднує:
1. Обидва є гібридами коронавірусів літучих мишей і людських коронавірусів
2. Zheng Li Shi, яка є одним із авторів публікації 2015 року, у 2019 працювала саме в Ухані, де вірус і з'явився. Звичайно, може бути і збіг, але якось дужє великий збіг. Який шанс, що людина, яка займалася створенням гібридних вірусів на основі людського і летучемишиного вірусів працівала саме в місті, де такий вірус виник "сам собою"?

З іншого боку, а може не такий вже збіг? Може, те, що саме в Ухані найбільші шанси міжвидової передачі коронавірусів, яких вона вивчала, (ринок) і спричинило створення там вірусологічного центру, і логічно, що вона, як експерт у цьому питанні, працювала саме там.

Тобто, де причина а де наслідок: вона там була, бо там потенційне джерело вірусів, чи джерело вірусів саме там, тому що вона там була?

З Кагановим важко не погодитись: яким би шляхом не виник цей вірус, штучним чи природним, сам факт розробки потенційно небезпечного віруса є безвідповідальним.

Буду вивчати далі.

P.S. Щодо посилання, яке привів kopa74, то і справді, не дуже переконливо. Ну, добре, вірус, про який була публікація у 2015 році - не тотожний вірусу covid19. Якщо стаття опублікована в 2015 році, то робота почалася як мінімум ріки на два раніше. Варіант, про який була публікація - звичайно, що то був не єдиний варіант, який розробляли. І, крім того, звичайно, робота не зупинилася на публікації. Є факт, що подібні віруси конструювались. А значить, що один з гібридних вірусів, можливо, і є збудник covid19. Як на мене, можливий такий сценарій: Zheng Li Shi взяла за основу результати співпраці 2015 року і продовжила конструювати гібридні віруси вже в Ухані. Якогось дня якийсь її співробітник необержно працював з клітинами, зараженими черговим гібридом, і бризки культуральної рідини попали на одежу чи на шкіру. Потім той співробітник покинув лабораторію, можливо, пішов на той же маркет перекусити.. і так почалось розповсюдження вірусу. Так могло бути, але чи саме так було - навряд чи му дізнаємось.

Показати вибрані повідомлення>>>
Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)

Copyright (c) Graf de Robot, 2002-2003. All Rights Reserved.

       головна карта сайту поштова скринька Сайт: Graf de Robot, Pervak, Vladimir
Администрирование: DmP, Graf de Robot
© football-online.com.ua 2001-2010