Футбол-онлайн Ф-О на Facebook
Від   Мій е-мейл: Місто, Країна:
 
Зареєструвати нік | Перевірити нік
Маю сказати: < >>> Допомога для дописувачів <<<
Normal Translit Rus Translit Ukr           

Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)


№162533, 2024-04-15 00:23:26  підтримати
kassiop

Примус – це лише один бік явища, скажімо так, захисту. Тут треба мислити принципами. У принципа є витратна частина – те що його послідовник потрібен зробити, відповідальність за це і позитивна – громадянство, життя у спільній соціальній сфері. Алекс, здається, ти занадто вузько розумієш примус як тільки насильство керування над вже мобілізованими, а кого не змогли – «то шо поробиш».
Дійсно, можливо не всіх можна, навіть примусом, заставити бути добрими солдатами, але ухилянтів не можна лишати просто так – вони повинні сидіти у в’язницях, лишатися (частини) майна, позбавлятися прав (і родичі теж).
Якщо б все вирішувалося тільки примусом, то диктатури типу СРСР вже б давно все і всіх захопили, але у них не вийшло контролювати занадто багато вимірів, і системи із суспільними контрактами та справедливим вирішенням суперечок виграють (можливо не так швидко, як хотілося).
І тут закони мирного часу повинні бути змінені (із переслідуванням зловживань, звісно). І до житла можна під час облав заходити, і зупиняти на вулиці. І економічний тягар повинен бути пропорційним капіталам – адже все умовно буде втрачено при поразці.
А в Україні просто іде використання ресурсів за інерцією, ніякої додаткової роботи не ведеться (крім обосіблених пасионаріїв). І дійсно, це шлях до «злиття» навіть відсталим примітивним людожерницьким системам.

Показати вибрані повідомлення>>>
Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)

Copyright (c) Graf de Robot, 2002-2003. All Rights Reserved.

       головна карта сайту поштова скринька Сайт: Graf de Robot, Pervak, Vladimir
Администрирование: DmP, Graf de Robot
© football-online.com.ua 2001-2010