Футбол-онлайн Ф-О на Facebook
Від   Мій е-мейл: Місто, Країна:
 
Зареєструвати нік | Перевірити нік
Маю сказати: < >>> Допомога для дописувачів <<<
Normal Translit Rus Translit Ukr           

Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)


№160522, 2020-12-03 08:53:59  підтримати
Dmytro

DmP

Зараз читаю книгу Титан про історію Рокфеллера. І там власне про ці ж дискусії 120-150 років тому. З одного боку Рокфеллер консолідував американський нафтовий ринок, зробив його передбачуваним, прибутковим і дуже успішним у світі.
З іншого - державі таки довелося досить серйозно втрутитись у цей бізнес і створити антимонопольне законодавство.

Так і зараз з'являються нові монополії - від Гугл і Амазон до УЄФА, які до певного моменту є благом для індустрії й суспільства, але потім перетворюються на гальмо.

Безумовно, права на трансляції дозволяють усім причетним до великого футболу заробляти серйозні гроші і перевели гру на зовсім інший рівень.
Але розраховані на країни з більшою щільністю населення і вищим рівнем доходів.
У тій же Британії моя пропозиція призвела б до кризи цілої галузі. А у нас ніхто і не помітить, окрім власників Мегого, які сподіваються створити монополію і перевести до себе клієнтів з інших майданчиків.
Щодо оплати за трансляції - навіщо державі ще підвищувати ціну за них своєю участю в аукціоні? Простіше створити однакові для всіх правила щодо доступності продукту.

Ми ж погоджуємось, що бізнес за власний рахунок повинен робити свої приміщення доступними для інвалідів. Що при народженні дитини працівник отримує додаткову відпустку. Що бізнес має виконувати карантинні обмеження ціною власного прибутку. Все заради інклюзивності, народжуваності, суспільного блага.

Але коли хтось хоче відрізати більшість населення від найпопулярнішого виду спорту заради зовсім невеликих грошей, держава повинна мовчати. Тут суспільне благо вважається недостатнім.

Сам футбол стріляє собі в ногу з таким підходом, враховуючи серйозну конкуренцію за увагу дітей та підлітків. Ми зараз платимо за підписки тільки тому що з дитинства дивилися футбол.
А якби хтось зробив подібне 25 років тому, і мільйони не побачили б розгром Барселони у 1997, півфінал ЛЧ у 1999, вирішальний пенальті Шевченка у 2003, фінал ЛЧ у Києві у 2018, скільки б глядачів зараз втратив український футбол?
Думаю УЄФА з часом сильно перегляне свою політику коли почне серйозно втрачати ринок. Але це буде головний біль вже наступного покоління керівників.
Показати вибрані повідомлення>>>
Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)

Copyright (c) Graf de Robot, 2002-2003. All Rights Reserved.

       головна карта сайту поштова скринька Сайт: Graf de Robot, Pervak, Vladimir
Администрирование: DmP, Graf de Robot
© football-online.com.ua 2001-2010