Футбол-онлайн Ф-О на Facebook
Від   Мій е-мейл: Місто, Країна:
 
Зареєструвати нік | Перевірити нік
Маю сказати: < >>> Допомога для дописувачів <<<
Normal Translit Rus Translit Ukr           

Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)


№160482, 2020-11-02 19:05:58  підтримати
kot23, * kot23(at)mail.com 
Україна, USA

синпод (№160467)

Мені вже обридло вести з тобою дискусію товкти воду в ступі.

Скільки разів тобі повтоювати, що мова йшла не про переваги шведської "моделі", а про те, що локдаун також не надає переваг. Локдаун у тому вигляді, як його застосовували. Під час першої хвилі перформанс шведської моделі був посередній, навіть нижче за посередній. Наскільки я розумію, на це йшли свідомо, маючи на увазі довгострокову перспективу, що вірус нікуди не подінеться за декілька місяців локдауну, що "цей дощ надовго". Тому, на відміну від багатьох інших країн, Щвеція запровадила деякі заходи, але економіка не зупинялась, життся не завмирало. Зараз, на фоні другої хвилі, становище в Швеції - одне з найкращих. Звичайно, як кажуть, "ще не вечір", але поки що, у той час, як в інших країнах спостерігається зростання, у Швеції його нема (смертність коливається від 0,1 до 0,3 на день на мільйон населення, а ця різниця, як ти сам зазначив, і не різниця зовсім, а так... коливання. Таблиця, яку я привів, показує сьогоденне становище (до речі, приведені цифри смертності за день на мільйон - то не за конкретний день, а середнє значення за останні 7 днів.

В яку омані вводять ці цифри - вибачай не розумію. Я запропонував робити висновки самостійно. Як на мене, то поки що виглядає так, що "шведська модель" поки що досягає довгострокової мети, забезпечити суспільну стійкість до інфекції. Час покаже, чи дійсно мета досягнута і нового піку в Швеції не буде. Тим не менше, повторюю, інтегрально, за загальною кількістю смертей результати в Швеції посередні (можна лише гадати, чи були б вони кращі, якби локдаун був запроваджений). Проте дуже важливо, що життя в Швеції не зупинялось. І якщо смертність не піде вгору - то я вважатиму, що їх модель має переваги. Через те, що вважаю, що "короткий жах" для суспільства, все-таки, краще, ніж "жах без кінця". У Нью-Джерсі і у штаті Нью-Йорк знову розглядають введення локдауну. Тобто, купа померлих, економічні втрати величезні, велика кількість бізнесів припинила існування - і все марно?

Синпод, на цьому я припиняю дискусію. Не "затикаю вуха", читатиму те, що ти напишеш, але відповідати на цю тему не буду, бо все вже сказано. Треба почекати хоча б ще місяць, щоб побачити динаміку Швеції на фоні другого піку епідемії. Потім повернемось до цієї теми.

Показати вибрані повідомлення>>>
Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)

Copyright (c) Graf de Robot, 2002-2003. All Rights Reserved.

       головна карта сайту поштова скринька Сайт: Graf de Robot, Pervak, Vladimir
Администрирование: DmP, Graf de Robot
© football-online.com.ua 2001-2010