Футбол-онлайн Ф-О на Facebook
Від   Мій е-мейл: Місто, Країна:
 
Зареєструвати нік | Перевірити нік
Маю сказати: < >>> Допомога для дописувачів <<<
Normal Translit Rus Translit Ukr           

Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)


№159248, 2019-07-01 16:49:39  підтримати
DmP

"Меттерніх не хотів Миру — він прагнув зміцнення позицій Австрії на міжнародній арені. Талейран не виступав за права всіх народів на самовизначення та кожної династії на законне правління — він намагався захистити французьку державність. Рузвельт не бажав подружитися зі Сталіном — він силкувався обдурити свого головного супротивника. Сталін не хотів Миру — він прагнув поширити свою владу на весь світ за допомогою комуністичної ідеології. Черчіль не прагнув установлення Миру — він захищав інтереси Великої Британії на міжнародній арені. Макрон не хоче Миру — він прагне зміцнення своєї влади та збереження за Францією репутації прогресивно-ліберальної держави. Меркель не хоче Миру — вона намагається зберегти звичний і зручний для Німеччини баланс сил у міжнародній політиці.

...
учасники Віденського конгресу добре розуміли, наскільки нестійким є встановлений ними «Мир». Більшість із них чекали доброї нагоди для нового переділу сфер упливу та вдалого приводу для виправдання своєї агресії. Учасники «холодної війни» так само усвідомлювали невідворотність розпаду Ялтинсько-Постдамської системи, недарма ж Джордж Буш-старший улітку 1991 року приїздив до Радянського Союзу та старався відстрочити смерть цього політичного мастодонта — він хапався за останній шанс зберегти рівновагу в міжнародній політиці.

Недавнє засідання ПАРЄ показало, що Європа і далі намагається утримати свого слона на хиткому табуреті. А слон, нагадую, за цей час помітно набрав вагу завдяки розвитку військових технологій. Моська ж облаштувала собі базу десь на мінімально безпечній відстані й повсякчас кидає у слона бумеранги. Тож йому треба і від бумерангів відбиватися, і Моську намагатися втихомирити, і водночас не забувати трубити про Мир, права й свободи націй, і про права людини, бо інакше він балансу не втримає.

Тому не варто дивуватися, що західні дипломати сьогодні влаштовують чергову Мюнхенську змову — вони не можуть діяти інакше, це їхній останній шанс зберегти рівновагу. Вони не борються за Мир у всьому світі, їхнє завдання — застовпити для своєї держави місце в черговому переділі сфер упливу та визначити, кого вони проголосять винним на черговій Постдамській конференції (чи Віденському конгресі)." (с) https://petrimazepa.com/ganna_shelyag
Показати вибрані повідомлення>>>
Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)

Copyright (c) Graf de Robot, 2002-2003. All Rights Reserved.

       головна карта сайту поштова скринька Сайт: Graf de Robot, Pervak, Vladimir
Администрирование: DmP, Graf de Robot
© football-online.com.ua 2001-2010