Футбол-онлайн Ф-О на Facebook
Від   Мій е-мейл: Місто, Країна:
 
Зареєструвати нік | Перевірити нік
Маю сказати: < >>> Допомога для дописувачів <<<
Normal Translit Rus Translit Ukr           

Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)


№158996, 2019-04-14 05:11:25  підтримати
DmP

Щодо виборчої системи - виходячи з практично повного співпадіння бачень з викладеним в №158984, Bread (і не зовсім погоджуючись з його ж №158987), певним кроком системи в напрямку мінімізації її існуючих мінусів зі збереженням існуючих плюсів могло б бути введення чогось на зразок колегії виборців, які мають бути визнані експертами в економіці, політології та подібному.
Тобто виборці=експерти мають висуватись з електоральних мас і мають бути з певними критеріями щодо освіти та/або роду попередньої діяльності (як варіант - мати ненульовий досвід публічної громадської діяльності) і обов"язково відокремленими від законодавчої та виконавчої влади. Щось на зразок "делегую свій голос, наприклад, Пасхаверу або Портнікову (чи як варіант - Alex71 )- він бачиться кращим за мене експертом в політ/економ стратегіях".
І цим експертам-виборцям має бути доручена саме стратегічна місія, стратегія має бути відносно надовго тому експерти-виборці мають виділятись наприклад на 2 цикли вибору влад- наприклад, на 8 років. і обиратись за певний час до наступних виборів - наприклад, за 2 роки до наступних виборів законодавчої та адміністративної частин влади (виборів виконавців стратегії з обох нинііснуючих гілок влади, і "законодавча" а не тільки нинішня названа "виконавчою" за великим рахунком є виконавцями стратегії ).
Вибори виконавців стратегій мають бути частішими - але обирати нових чи підтверджувати повноваження нинішніх мають експерти а не "діти". Переключення стратегій - мають бути повільнішими просто як мінімум тому, що не мають бути популістськими і за фактом дають ефект в більш довготривалій перспективі.

Назагал як для певних ротацій (якщо хто з експертів з"їхав з глузду чи ситуація навколишня змінилась більше очікуваного) і для збігу ритму загальнонародних виборів з виборами виконавців стратегій - кожен громадянин може тримати 2-х делегатів=експертів="виборців", кожен з яких ним обирається на 8 років, але кожен 4-х річний цикл громадянином обирається тільки один з них. Громадянин, що тільки досяг віку зрілості і перший раз йде на вибори - так, матиме тільки одного" виборця". Ще б ті, хто перестав платити податки в тч за виходу на пенсію теж втратили право на другого "виборця" - взагалі було б норм...



Показати вибрані повідомлення>>>
Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)

Copyright (c) Graf de Robot, 2002-2003. All Rights Reserved.

       головна карта сайту поштова скринька Сайт: Graf de Robot, Pervak, Vladimir
Администрирование: DmP, Graf de Robot
© football-online.com.ua 2001-2010