Футбол-онлайн Ф-О на Facebook
Від   Мій е-мейл: Місто, Країна:
 
Зареєструвати нік | Перевірити нік
Маю сказати: < >>> Допомога для дописувачів <<<
Normal Translit Rus Translit Ukr           

Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)


№157791, 2017-11-30 17:07:12  підтримати
kot23, * kot23(at)mail.ua 
З самовигнання

Насправді, соціальні ЗМІ, замість того, щоб об'єднувати, поділяють суспільство так, як воно ніколи (на нашій пам'яті) не було поділено. В реальному житті людина зіштовхується з цілим спектром думок і поглядів, які впливають на неї і трансформують. Спілкування в реальному житті примушує людину слухати опонента (а не тільки однодумця) і знаходити якийсь компроміс. Спілкування в соціальних ЗМІ дозволяє не слухати. Якщо думка співрозмовника викликає якийсь когнітивний дисонанс, то можна його просто не читати, відправити в ігнор чи забанити, якщо є така можливість. Навіть така маленька спільність як Ф-О не уникнула цього. (А-а-а, той чи та пишуть таке, що мені не подобається, то є або ворог або платний агент, забаньте його!). А скільки цікавих співрозмвників покинули сайт через цькування, бо їх погляди якось дратували інших. Люди самі заганяють себе в ці інформаційні "гетто" а точніше, самі створюють свій інформаційний світок (від слова світ) і замикаються в ньому. А коли виходять з нього в реальний світ і зіштовхуються з представниками іншого світу виникають не те щоб непорозуміння - війни. Ці війни починаються в блогосфері і виходять в реальність. (тут, до речі, згадували Каліостро).

Ф-О - єдина соціально-медійна спільнота, до якої я вхожий. У минулому я спробував деякі інші - і мало не втратив близького друга (який мене туди і затягнув) лише через те, що наші погляди дещо не співпадали. Поміж тим, в реальності, за чаркою чаю ми прекрасно ладили (на жаль у минулому, бо його вже не стало), хоча, бувало, і сперечалися до хрипу, але після таких суперочок погляди обох дещо трансформувались. Чомусь такого не відбувається при віртуальному спілкуванні. То ж соціальні медії ніби-то розширюючи можливості спілкування, сприяють замиканню навколо однієї парадигми.

Надіюсь, людство якось подолає і цю кризу. А якщо ні, то, як каже мій ще один приятель, цю чашку Петрі змиють, - і буде нова.
Показати вибрані повідомлення>>>
Пошук:  повідомлення № автор що містять
Відображення:  Сторінка по    ( в т.ч. приховані)

Copyright (c) Graf de Robot, 2002-2003. All Rights Reserved.

       головна карта сайту поштова скринька Сайт: Graf de Robot, Pervak, Vladimir
Администрирование: DmP, Graf de Robot
© football-online.com.ua 2001-2010